Täyden palvelun

hammaslaboratorio

- vahvaa osaamista jo 30 vuotta

Joustavat osaproteesit

Joustavia osaproteeseja on käytetty jo 1950-luvulta lähtien Amerikassa. Joustava osaproteesi on thermoplastinen ja bioystävällinen eikä sisällä monomeereja tai metallia.

Joustavat osaproteesit valmistetaan nylonista, joka sopii erittäin hyvin allergikoille. Nylonallergia itsessään on erittäin harvinainen.

Joustava proteesi

Ikenenväristen, hieman läpikuultavien pinteiden ansiosta proteesi on huomattavasti esteettisempi kuin muut irtoproteesit. Potilaiden mielestä joustava osaproteesi on käytössä mukavin ja huomaamattomin ratkaisu, joka tuntuu myös luonnolliselta suussa.

Joustava materiaali tekee proteesista tiukan ja mukavantuntuisen potilaan suussa. Käyttömukavuutensa ja esteettisyytensä ansiosta joustava proteesi korvaa perinteisen irtoproteesin (ranka- ja levyproteesin). Joustava osaproteesi hyvä valinta myös väliaikaiseksi proteesiksi.

Käyttöikä joustavalla osaproteesilla on yhtä pitkä kuin akryylisella osaproteesilla. Normaalikäytössä joustavan osaproteesin nylon ei tuotteen elinaikana rikkoudu. Mikäli proteesi putoaa lattialle tai lavuaariiin, hampaat voivat rikkoutua ja haljeta, mutta työn nylon-osuus pysyy lähes aina ehjänä.

trauma hammas

Jäljennös otetaan alginaatilla ja purennan tulee olla tarkka, koska proteesi valmistetaan ilman asettelu -vaihetta.

Materiaali pehmenee kuumassa vedessä, jolloin sen käsittely muuttuu helpommaksi ja se asettuu itse paikoilleen. Pinteitä voi löysätä tai kiristää lämmittämällä pinnettä juoksevan kuuman hanaveden alla ja tämän jälkeen taivuttamalla pinne sopivalle paikalle ja jäähdyttämällä kylmän veden alla. Kiehuvassa vedessä työ lopulta samenee ja kovettuu lopullisesti, kiehuvaa vettä ei siis suositella käytettäväksi. Painokohdat voi freesata matalilla kierroksilla. Joustavaa osaproteesia ei voi pohjata ja hampaita ei voida lisätä.

Potilaalle: Jos haluat joustavan osaproteesin, mutta hammaslääkärisi ei ole vielä tutustunut joustaviin proteeseihin, voit ottaa meihin yhteyttä niin toimitamme ohjeet lääkärillenne.

Tarkemmat lääkäri- ja hoito-ohjeet löytyvät PDF-tiedostoista. Tarvittaessa tarkemman materiaalikuvauksen saa meiltä pyydettäessä.

Tulosta tämä sivu
Julkaisujärjestelmä SiteSystem Netello Systems Oy